aer condiționat

Cu sezonul rece pe terminate și cu noi tehnologii care apar pe piața aparatelor de aer condiționat, echipa cazanecentrale.ro este din nou aici cu un ghid actualizat și plin de sfaturi, recomandări și sugestii pentru cei care vor să achiziționeze un aparat de aer condiționat.

Dacă te gândești la un upgrade sau că decizia achiziționării unui astfel de aparat este una importantă, specialiștii noștri sunt aici să confirme că ai dreptate. Sunt destul de mulți factori pe care trebuie să îi ai în vedere înainte de a cumpăra un aparat de aer condiționat. 

Așa că, ceea ce vei găsi în paragrafele de mai jos sunt indicații, răspunsuri la cele mai comune întrebări, dar și sugestii venite direct de la specialiștii noștri. Pe scurt, te vom ajuta să înțelegi ce tipuri de aparate de aer condiționat ți se potrivesc, de ce, cum să găsești produsul perfect pentru tine, dar și cum te putem chiar noi ajuta cu achiziția.

Ce înseamnă BTU la aer condiționat?

Știm că în ultimii ani, toate standardele aparatelor de aer condiționat s-au schimbat către această unitate de măsură BTU, care din nefericire, creează destul de multă confuzie în rândul clienților.

În prezent, toate valorile de putere se exprimă în BTU (British Thermal Unit). Științific vorbind, o astfel de unitate reprezintă cantitatea de energie necesară pentru a ridica temperatura unei livre de apă (0.45 kg) cu 1 grad F. Practic, acea valoare exprimată în BTU nu este altceva decât modul producătorilor de a exprima eficient capacitatea de răcire a aparatului.

Pentru modelele reversibile care pot face și încălzire, valoarea BTU are semnificație echivalentă. Totuși, pentru că primim foarte multe întrebări despre aer condiționat 12000 BTU ce suprafață acoperă, experții cazanecentrale susțin că spațiile medii spre mari pot fi cu foarte mare ușurință încălzire de un astfel de aparat.

Aer condiționat 12000 BTU ce suprafață acoperă

Un răspuns simplu și la obiect pentru ce suprafață acoperă un aer condiționat de 12000 BTU ar fi că valoarea este mai mult decât suficientă pentru a acoperi o suprafață de până la 30 de metri pătrați. Cu toate acestea, eficiența oricărui tip de aer condiționat este în mod direct impactat și de factori precum izolația apartamentului, numărul de ferestre, persoanele active în locuință, etc.

Cât consumă aerul condiționat?

Având în vedere că ai nevoie de un aer condiționat care să poată face față condițiilor termice ale locuinței tale, trebuie să fii conștient că o suprafață mare vine la pachet cu un consum mai mare. Prin urmare, trebuie să te aștepți că un aparat de aer condiționat cu 12000 BTU va avea un consum mai mare decât unul de 8000, de exemplu.

Totuși, un sfat important din partea specialiștilor cazanecentrale este să te orientezi spre un aer condiționat cu inverter. Acesta poate ajusta constant puterea de funcționare în funcție de nevoia de răcire. Prin urmare, va optimiza permanent consumul și costurile.

La o estimare rapidă, un aer condiționat de 12000 BTU poate consuma între 800 W și 1.5 kW. Acest calcul este efectuat pe un aparat fără inverter, care dacă ar exista, ar dezvolta un consum mult mai scăzut. Fiind în regim adaptabil continuu, compresorul funcționează doar la turații variabile, reducând astfel costul.

Cât costă un aparat de aer condiționat?

Similar oricărei alte categorii de produse, gama pentru aparatele de aer condiționat are zeci de filtre diferite și producători care sunt responsabili să livreze cele mai bune dispozitive care asigură și confortul termic, dar și siguranța utilizatorului.

Pentru că în ceea ce privește clienții cazanecentrale.ro, calitatea primează, în magazinul nostru vei găsi dispozitive de aer condiționat de la branduri precum Inventor, Samsung sau Hyundai. Tot în categoria principală de aparate de aer condiționat se mai regăsesc și produse Nordstar sau BlauTech

Prețurile pot să difere în funcție de echiparea aparatelor, prezența kiturilor de montaj, a brandului, dar și a materialelor sau puterii dispozitivului sau chiar a eficienței energetice. De exemplu, Acest aparat aer condiționat BlauTech, cu wifi și Ionozator, cu 12000 BTU, are o eficiență energetică A+++. Prețurile încep de la 1649 RON, dar pot ajunge și la 13.749 RON pentru aparatele de tip duct pentru tubulatură de 60000 BTU.

În ceea ce privește produsele pentru buget, în intervalul 1600 -2500 RON cu siguranță vei putea găsi un aer condiționat suficient de performant pentru a răci și încălzi un apartament de minim 2 camere decomandate.

Tehnologiile avansate, cu design modern sau funcții inteligente, cu control prin smartphone sau integrare cu sisteme smart home aduc odată cu ele costuri mai mari.

Sfat de la experți: Costul de achiziție este unul, dar la acesta se adaugă și costul de montaj. Mai mult decât atât, în funcție de lungimea traseului frigorific, costul de montaj va crește.

aer condiționat

Până la ce temperatură exterioară funcționează aerul condiționat?

Având în vedere clima din România, aparatele de aer condiționat pot funcționa atât în regim de răcire, cât și în regim de încălzire pe tot parcursul anului.

În același timp, există vârfuri de temperatură în sezonul cald, care la peste 45 de grade Celsius poate afecta eficiența unui astfel de aparat. La fel și în cazul regimului de încălzire, dacă temperatura scade cu mult sub zero grade Celsius, utilizatorul ar putea observa anumite diferențe de eficiență.

Cu toate acestea, majoritatea aparatelor de aer condiționat sunt favorizate de faptul că România se bucură de o climă temperată unde temperaturile nu ating valori extreme, favorizând astfel un regim de funcționare simplu și echilibrat. Cu toate acestea, pot exista alți factori ce influențează eficiența unui aparat de aer condiționat.

Unde se montează aerul condiționat?

Din fericire, tot în România vei găsi și servicii premium de montaj, deci nu trebuie să îți asumi tu montajul sau dacă acesta nu va fi cumva realizat corect conform standardelor. Totuși, trebuie să știi care sunt criteriile de montaj tocmai pentru a fi pregătit să primești echipa în locuință. Întreg ansamblul de aer condiționat este format din două componente principale.

  • Unitatea exterioară – De cele mai multe ori agățat de peretele exterior, într-un loc aerisit, bine ventilat, cât se poate de ferit de praf sau ploaie și intemperii excesive.
  • Unitatea interioară – Are rol în procesul de transfer al căldurii. Elimină căldura preluată din interior în modul de răcire. Este compus dintr-un compresor, un condensator și un ventilator. Montajul acestei componente se face pe perete la o înălțime de minim doi metri de sol, ferit de contactul direct cu alte surse de căldură.

După efectuarea montajului, sistemul trebuie pornit și verificat de către echipa care a realizat montajul. Costurile sunt suportate de către client, în funcție de pachetul de montaj achiziționat.

În ceea ce privește locul montajului unității interioare, acesta trebuie amplasat strategic pentru a putea influența eficient temperatura din toată locuința, cât mai repede cu putință. A se evita montajul deasupra pieselor de mobilier înalte, în apropierea băilor sau a bucătăriilor și în extremitățile apartamentului.

Ce înseamnă Inverter la aer condiționat?

Tehnologia Inverter este modul în care aparatele de aer condiționat au evoluat în prezent pentru a fi mai eficiente din toate punctele de vedere. Toți experții cazanecentrale recomandă achiziționarea unui astfel de aparat tocmai datorită avantajelor pe care această tehnologie le oferă. Iată ce ne spun specialiștii noștri:

  • Cel mai mare avantaj este consumul redus de energie care ajută la o amortizare mai rapidă a investiției inițiale. Facturile sunt mai mici, iar confortul financiar se instalează chiar din prima lună de utilizare.
  • Durata de viață a sistemului este îmbunătățită mulțumită funcționării mai docile a compresorului. Astfel, acesta funcționând la turații variabile, se va adapta mai ușor de regimurile de încălzire și răcire, pornirile și opririle frecvente putând fi evitate. Toate componentele se uzează mai greu datorită unui astfel de sistem de funcționare.
  • Poluarea fonică produsă de pornirea și oprirea aparatului de aer condiționat dispare, ansamblul putând funcționa la un nivel foarte redus de zgomot, fără fluctuații.

Toate acestea se datorează tehnologiei Inverter, iar câteva recomandări pentru produsele cu Inverter de pe cazanecentrale.ro se regăsesc chiar și aici în josul paginii.

La ce temperatură se ține aerul condiționat?

Înainte să răspundem la această întrebare, este important de menționat faptul că temperatura optimă pe care ți-o dorești în locuință este în primul rând subiectivă și diferită de la un utilizator la altul. Așadar, chiar dacă nevoile tale nu se încadrează în valorile prezentate de noi, nu este obligatoriu să le respecți dacă nu se potrivesc stilului tău de viață.

Cu toate acestea, specialiștii echipei noastre au găsit o rețetă optimă, ce funcționează pentru cele mai multe gospodării, dar mai important, dezvoltă cel mai bun randament și din punct de vedere al costurilor, dar și din punct de vedere al confortului termic. 

Dacă dorești răcire, temperatura setată ar trebui să se găsească între valorile de 22 și 26 de grade Celsius. În eventualitatea regimului de încălzire, temperatura aleasă trebuie să fie setată în intervalul 20 și 24 de grade Celsius în primul rând pentru a evita suprasolicitarea aparatului.

Dacă dispozitivul tău dispune și de o funcție de dezumidificare, acesta poate fi folosit pentru a scădea nivelul de umiditate ambientală, lucru care contribuie și el la o senzație de răcoare mult mai bună.

aer condiționat

Ce conține kitul de instalare aer condiționat?

Suntem plini de resurse în ceea ce privește kiturile premium de instalare și montaj aer condiționat. Chiar noi comercializăm mai multe variații, pentru diferite aparate și ansambluri. Un kit premium de instalare aer condiționat pentru ansambluri de 9000-12000 BTU conține următoarele componente:

  • Teava izolata din cupru 6,35mm (1/4”) – 5 ml
  • Teava izolata din cupru – 9,52mm (3/8”) – 5 ml
  • Cablu electric MYYM 3×1,5 pentru alimentare – 6 ml
  • Cablu electric MYYM 5×1,5 pentru comunicare – 6ml
  • Tub drenaj – 6 ml
  • Banda de matisat – 1 Rola
  • Stecher =1 buc
  • Console albe vopsite in camp electrostatic – 1 set
  • Elemente fixare unitate externa pe console – surub + saiba + piulita M8 – 4 bucati
  • Diblu + Holsurub 200 mm – 4 buc
  • Diblu+ holdsurub 8×45 – 6buc

Kitul este disponibil chiar acum în magazinul nostru și ai șanse destul de mari să te bucuri și de o promoție aer condiționat. Contactează cu încredere echipa de asistență a magazinului.

Ce aparat de aer condiționat să cumpăr?

Dacă încă nu ești decis cu privire la ce model de aer condiționat poți achiziționa sau dacă ar fi potrivit locuinței tale, avem un ghid dedicat pe blog despre cum alegi un aparat de aer condiționat, împreună cu cele mai importante trei criterii de care trebuie să ții cont într-o astfel de achiziție.

Cu toate acestea, avem și câteva sfaturi după care ar trebui să te ghidezi înainte de a lua o hotărâre cu privire la dispozitivul ce urmează a fi achiziționat.

  • Alege mereu un aer condiționat cu o suficient de mare putere exprimată în BTU care să dezvolte randamentul necesar atingerii nivelului de confort pe care ți-l dorești.
  • Optează pentru un aer condiționat cu eficiență energetică A+++.
  • Dacă bugetul îți permite, alege un model cu funcții de răcire, dar și de încălzire, conectivitate wi-fi, aplicație mobilă sau mai multe programe de funcționare automate.
  • Alege un brand cât mai cunoscut deoarece va fi mult mai simplu să obții suport tehnic, reparații aer condiționat sau garanții de până la 5 ani.

Care sunt cele mai bune aparate de aer condiționat?

Este dificil de stabilit care ar putea fi cele mai bune modele de aer condiționat, dar având în vedere că și noi le comercializăm, avem câteva repere despre câteva dintre cele mai importante avantaje pe care ai putea să le iei în considerare.

De exemplu, acest aparat de aer condiționat tip split de perete Samsung Wind-Free Comfort de 9000 BTU dispune de Inverter, filtru bacterian tri-care, dar și un filtru cu acoperire de zeolit pentru captarea prafului fin și a unor alergeni.

Oferim acest exemplu deoarece acesta este nivelul de tehnologie pe care ți-o dorești de la un astfel de dispozitiv. Îți dorești să îți ofere siguranță, un aer cât mai curat și purificat, dar și un confort optim care să nu dea senzația aceea artificială, unde aerul din încăpere devine deranjant.

Mai mult decât atât, trebuie să ții cont de sugestiile noastre, să alegi eficiența energetică și fiabilitatea, dar și să alegi una dintre recomandările de la sfârșitul acestui ghid. Ține cont și că multe dintre aparatele comercializate de noi pot avea garanție de 5 ani, un alt aspect cât se poate de important pentru confortul pe termen lung.

-3%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 1.749,00 lei.Prețul curent este: 1.690,00 lei.
Transport Gratuit

Curiozități și dificultăți tehnice sau defecțiuni ale aparatului de aer condiționat

Înainte de a-ți recomanda propriul nostru top al celor mai bune aparate de aer condiționat, trebuie să clarificăm și câteva detalii tehnice despre cele mai întâlnite întrebări și probleme pe care utilizatorii de aer condiționat le întâmpină pe parcursul perioade de utilizare. Salvează acest ghid pentru a avea răspunsurile la îndemână în cazul în care te lovești de anumite dificultăți tehnice la rândul tău.

De ce se oprește aerul condiționat pe căldură?

Opririle frecvente pot fi cauze ale supraîncălzirii, a problemelor de întreținere sau doar pentru că aparatul are nevoie de o revizie sau curățare. Unele aparate moderne au mecanisme de protecție care opresc sistemul dacă anumite componente sunt în pericol de deteriorare.

De ce curge apă din aerul condiționat?

În majoritatea situațiilor, apa care curge din aerul condiționat nu este altceva decât condens. Vaporii se condensează pe bobinele unității interioare, iar blocarea conductei de scurgere poate duce la acumulări în exces, iar condensul se va scurge pe exterior. Alte motive pot fi și montajul incorect sau întreținerea deficitară care după un număr de ani se face resimțit imediat.

De ce face gheață aerul condiționat?

Aceleași bobine pot fi responsabile și pentru formarea unui strat de gheață. Dacă acestea nu sunt ventilate corect, temperatura poate scădea foarte mult, ceea ce duce la formarea gheții.

Dar pentru că majoritatea clienților noștri nu au cunoștințele necesare pentru a stabili cauza, sfatul nostru este să te documentezi cu privire la ce este un tratament anti-blocare sau la o igienizare aer condiționat.

De ce nu merge aerul condiționat pe cald?

Dacă aparatul dispune de o astfel de funcție, dar aerul cald nu este generat, pot exista mai mult probleme la circuitul de încălzire, invertorul poate fi defect sau pur și simplu, aerul condiționat are nevoie de intervenția unui specialist.

Ce înseamnă heat la aer condiționat?

Heat este denumirea în engleză pentru funcția de încălzire a aparatului. 

Ce înseamnă cool la aer condiționat?

Cool este cuvântul folosit pentru evidențierea funcției de aer rece.

Ce înseamnă dry la aer condiționat?

Dacă aparatul de aer condiționat are o funcție de dezumidificare, așa va fi aceasta semnalizată în manualul de utilizare, pe telecomandă, dar și pe ecranul aparatului. Fiecare dintre aceste trei denumiri sunt standardizate și folosite inclusiv la aparatele de aer condiționat portabil.

Recomandările de aer condiționat ale echipei cazanecentrale

Produsele din magazinul cazanecentrale.ro se schimbă mereu, dar din oferta aer condiționat cu montaj inclus, poți alege unul dintre aparatele de mai jos

Desigur că avem disponibile mult mai multe modele, diferite ca și putere și dotări suplimentare, de aceea te invităm să explorezi categoria de aparate aer condiționat și să alegi ce ți se potrivește.

Dacă ai nevoie de sfaturi, recomandări sau mai ai întrebări la care nu ai găsit răspuns în acest articol, specialiștii noștri sunt mereu gata să te ajute. Contactează-ne cu încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: