Pompa de caldura aer-apa reversibila Ferroli OMNIA M 3.2 HI3 10 kW, cu rezistenta integrata de 3 kW
Pompa de caldura aer-apa reversibila Ferroli OMNIA M 3.2 HI3 10 îndeplineste cerinţele sistemului de aer condiţionat pentru iarnă şi vară din instalaţiile rezidenţiale şi comerciale de putere mică şi medie. Această unitate este potrivită pentru instalare la exterior şi întrucât poate produce apă până la 65 °C, poate fi utilizată în sisteme radiante, ventiloconvectoare, radiatoare şi pentru producţia indirectă de apă caldă menajeră (ACM) prin intermediul unui boiler extern cu serpentină.
Această unitate utilizează un compresor inverter care modulează puterea furnizată şi este echipată cu un kit hidronic ce conţine toate componentele esenţiale pentru instalare rapidă şi sigură. Aceasta se livrează împreună cu următoarele accesorii: filtru în formă de Y, telecomandă cablată, termistor pentru rezervorul de apă caldă menajeră sau debitul de apă din zona 2 sau rezervorul de echilibrare, furtun de scurgere, curea de strângere, fire potrivite de rețea.
Caracteristici:
- Pompa de caldura aer-apa monobloc.
- Sistem pentru încălzire, răcire și preparare apă caldă menajeră
- Eficiență energetică ridicată în modul încălzire și răcire
- Costuri de operare scăzute
- Capacitate de producere a apei calde pana la 65ºC cu o temperatură exterioară de până la -15ºC.
- Compresor Inverter 30% – 120%
- Vană expansiune electronica
- Ventilator axial C.C.
- Kit hidraulic inclus in interiorul echipamentului cu toate elementele necesare pentru o instalare rapida si sigura.
- Capacitate de integrare cu alte sisteme complementare de producere a apei calde, cum ar fi un cazan sau rezistență electrică.
- Alimentare monofazată.
Satisface necesarul incintei prin utilizarea temperaturii exterioare ca sursă de energie regenerabilă și inepuizabilă!!
Date tehnice:
- Clasă energetică – temperatura medie (apa 55 grdC): A++
- Clasă energetică – temperatura scazută ( apa 35 grdC): A++
- Alimentare electrică: 220/240V, 1fz, 50Hz
- Tip compresor: Twin Rotary DC
- Nr. Compresoare: 1
- Nr. Circuite de răcire: 1
- Tip schimbător în plăci instalație: plăci din oțel inoxidabil sudate
- Tip schimbător sursă: bobină cu aripioare
- Tip ventilator: C.C. axiale
- Nr. Ventilatoare: 1
- Capacitate vas expansiune: 5l
- Presiune maximă supapă siguranță internă: 3bar
- Racord hidraulic: 1-1/4”
- Conținut minim apă sistem: 25l
- Cazan ACM – suprafața minima rezistentă: 1.75/4.0 mp
- Tip agent răcire: R32
- Cantitate refrigerant: 1.4kg
- Tip control: cu cablu la distanță
- Nivel putere sonoră răcire: 62 dBA
- Nivel putere sonoră încălzire : 62 dBA
- Intensitate curent intrare: 17A
Sistem de automatizare
- Interfaţa cu utilizatorul constă dintr-un controler cu fir la distanţă (5 cabluri, lungime max. 50 m de la unitate) care gestionează:
SISTEMUL DE ÎNCĂLZIRE ŞI RĂCIRE în care pompa de căldură este singura sursă. Dacă unitatea funcţionează în modul încălzire sau răcire, aceasta funcţionează modulând frecvenţa compresorului pentru a menţine temperatura apei produse la valoarea de referinţă stabilită. Prin intermediul unei valori de parametrizare, se poate utiliza controlerul de la distanţă (de exemplu, pentru circuitele de încălzire cu o singură zonă) ca termostat pentru cameră. - PRODUCŢIA DE APĂ CALDĂ MENAJERĂ (ACM) Unitatea porneşte în modul de încălzire pentru a menţine temperatura unui rezervor de stocare a ACM la valoarea de referinţă stabilită. Este necesară montarea în instalație a unei vane de derivație cu 3 căi (nefurnizată) care, împreună cu sonda de temperatură T5 introdusă într-o teacă a boilerului, deviază agentul termic produs către acumulator (sonda T5 este furnizată cu cablu cu lungimea de 10m).
- SURSE DE ENERGIE SUPLIMENTARE (cazan sau rezistența electrică) În funcţie de valorile setate ale parametrizării, aceste surse pot fi pornite complementar cu pompa de căldură sau în locul acesteia în funcție de parametrii setați şi, de asemenea, dacă pompa de căldură nu funcţionează.
- FUNCŢIA DE CASCADĂ a mai multor unităţi. Unitatea principală poate controla în modul cascadă până la 6 unităţi diferite (1 principală, 5 secundare care sunt, de asemenea, de capacități diferite) cu un singur controler conectat la unitatea principală. Se poate aloca funcţia de producţie de ACM către unitatea principală, iar în cazul defectării uneia dintre cele 5 unităţi secundare, restul pot continua să funcţioneze în mod normal.
- GESTIONAREA A PÂNĂ LA 2 CIRCUITE DE ÎNCĂLZIRE (1 DIRECT ŞI 1 MIXT) Unitatea poate gestiona pompele de circulaţie (nefurnizate) ale celor 2 circuite de încălzire şi, numai pentru circuitul mixt, vana de amestec (nefurnizată) și sonda de temperatură a apei pe tur pentru zona 2 ( disponibilă ca accesoriu).
- INTRARE SISTEM FOTOVOLTAIC ŞI REŢEA INTELIGENTĂ Unitatea este echipată cu 2 intrări digitale pentru conectare cu semnalul care vine de la sistemul fotovoltaic şi de la reţeaua electrică.
Logica gestionării este următoarea:
– dacă intrarea digitală pentru sistemul fotovoltaic este închisă, unitatea porneşte modul ACM cu valoarea de referinţă ACM = 70 °C şi va porni elementul de încălzire electric (dacă este disponibil) al rezervorului de stocare pentru ACM. Unitatea funcţionează în modul de răcire/încălzire cu logica normală.
– în cazul în care intrarea digitală pentru sistemul fotovoltaic este deschisă şi intrarea pentru reţeaua inteligentă este închisă, unitatea funcţionează normal
– dacă intrarea digitală pentru sistemul fotovoltaic este deschisă şi intrarea pentru reţeaua inteligentă este deschisă, unitatea dezactivează modul ACM şi poate funcţiona în modul de răcire/încălzire pentru o perioadă limitată (setată de un parametru), apoi se va opri din funcţionare - CONTROLUL DE LA DISTANŢĂ AL UNITĂŢII PRIN APLICAŢIE. (disponibil pentru sistemele iOS şi Android).
- ELEMENT ELECTRIC DE ÎNCĂLZIRE PENTRU REZERVORUL DE STOCARE PENTRU ACM În modul ACM se poate gestiona o rezistență electrică introdusă în boiler în vederea funcționării acesteia ca sursă suplimentară de energie, ca sursă totală de energie în caz de defectare a pompei de căldură sau pentru asigurarea funcției anti-legionella.
- ACM RAPIDĂ Această funcţie poate fi pornită manual pentru a da prioritate ACM aducând boilerul la valoarea de referință, în cel mai scurt timp posibil, prin utilizarea tuturor surselor de energie disponibile (pompă de căldură, rezistenţe electrice de rezervă, cazan)
- Funcţia ANTI-LEGIONELLA Se pot seta cicluri săptămânale anti-legionella. Pentru a efectua corect aceste cicluri, pompa de căldură trebuie să funcționeze într-un sistem cu încălzitor electric de rezervă sau centrală termică.
- MOD SILENŢIOS Când este pornit, conform unui program setat, se reduce frecvenţa maximă a compresorului şi turaţia ventilatorului, pentru a reduce zgomotul şi consumul electric al unităţii.
- PORNIT/OPRIT cu un contact extern. Unitatea poate fi pornită şi oprită cu un contact extern (de exemplu, printr-un termostat de cameră/comutator de la distanță). În această situație, unitatea va funcționa în modul setat de controller). În această situaţie, unitatea va funcţiona în modul setat de tastatura de comandă
- ÎNCĂLZIRE/RĂCIRE cu 2 contacte externe. Unitatea poate fi pornită şi oprită în modul răcire sau încălzire prin 2 contacte externe (de exemplu, printr-un termostat de cameră/un comutator de la distanţă care gestionează solicitarea de încălzire/răcire).
- ECONOMIC Posibilitate de definire a intervalelor orare pentru încălzire şi răcire şi a valorilor de referinţă aferente pentru modul ECONOMIC
- PROGRAMARE SĂPTĂMÂNALĂ se poate seta un program diferit pentru fiecare zi a săptămânii, definind modul de funcţionare pentru fiecare interval de timp (RĂCIRE/ÎNCĂLZIRE/ACM) şi valoarea de referinţă operaţională.
- PROTECŢIE ANTI-ÎNGHEŢ Funcționare garantată la o temperatură a aerului până la -20 °C mulțumită plăcii electronice a pompei de căldură, care permite încălzirea apei cu ajutorul rezistenței electrice anti-îngheț (furnizată standard), a pompei de căldură și a boosterului electric (dacă este instalat)
MARIUS COPCEALăU (achiziţie verificată) –
Își face treaba cu brio , 150 mp pardoseală